Vantaan Flamingossa käyneellä koronavirustartunta – altistumisen riski muille pieni

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vantaan Viihdekeskus Flamingossa sijaitsevassa hotellissa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartuntatautiviranomaisen mukaan altistumisen mahdollisuus muille vieraille on ollut hyvin vähäinen.

Henkilö on ollut Break Sokos Hotel Flamingossa 22.–23.8., eikä hänellä ole ollut oireita koronaviruksesta. COVID-19 -tartunta on todettu myöhemmin. Henkilö on ollut hotellissa aamupäivien aikana ja hän on käyttänyt kasvosuojainta. Hotellissa kyseisenä aikana vierailleita asiakkaita ohjeistetaan kuitenkin tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä ilmenee oireita. Mahdollisen altistumisen aikana työvuorossa olleet hotellin työntekijät on ohjattu karanteeniin.

– Saamiemme tietojen perusteella altistumisen riski muille hotellin vieraille on ollut hyvin pieni, eikä asiakkaita ole tarpeen asettaa karanteeniin, sanoo Vantaan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Laura Juvonen.