VR lisää vuoroja Lappiin – 14 uutta yöjunaa ruskaretkien ajaksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhä useampi suunnittelee ruskaretkeä Suomen pohjoisimpiin osiin tai Lappiin asti. Monet haluavat viettää kohteessa ainoastaan viikonlopun verran, jolloin pitkä automatka verottaisi leijonanosan matkan aikataulusta. VR on nyt kuunnellut asiakkaidensa toiveita ja lisää ruskan ajaksi yöjunavuoroja Lappiin.

Yöjunalla matkustaessa on kohteessa seuraavana aamuna. Matkustajat saavat käyttöönsä oman hytin saniteettitiloineen. Junahytissä ei tarvitse käyttää hengityssuojainta, mutta muualla vaunuissa kulkiessa maskin käyttö on suotavaa. Oman kulkuneuvon voi ottaa Lappiin mukaan autovaunun avulla.

Syyskuulle on tulossa kuusi uutta yöjunavuoroa ja lokakuulle kahdeksan. Yöjunat kulkevat Kolariin ja Rovaniemelle. Lapin ruskaretki on oiva vaihtoehto peruuntuneelle ulkomaan matkalle.