Kanoille tehtiin oma kuntopyörä – hauska lopputulos videolla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lintueläimiä pelastavan tilan omistajana ja emäntänä toimiva Alison McNeice on huomannut, että myös kanat tarvitsevat erilaisia virikkeitä ja leluja, jotka saavat ne liikkumaan. Niinpä nainen päätti rakentaa kanoille oman ainutlaatuisen kuntoilulaitteen, joka sai kanat liikkeelle.

Nainen on keksinyt rakentaa puisesta jakkarasta kanoja varten hyödyllisen viihdyttäjän asentamalla jakkaran päälle puisen levyn, joka pyörii. Levyn päälle on vielä kiinnitetty kaksi lautaa ristiin, ja ristin jokaiseen kulmaan McNiece on kiinnittänyt kanoille ruokaa.

Hauskalla YouTube-videolla nähdään miten kanat kävelevät ympyrää päästäkseen nokkimaan maissintähkiä ja kurkkua. Aina kun kanat saavuttavat maissin tai kurkun ja nokkivat ruokaa, linnut samalla työntävät pyörivää laitetta eteen päin mikä pitää kanatkin jatkuvassa liikkeessä.