Apple menetti arvostaan 180 miljardia dollaria päivässä

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Apple menetti arvostaan 6. syyskuuta historiallisen paljon yhdessä päivässä. Yhtiön arvo laski nimittäin tuolloin peräti 180 miljardia dollaria, enemmän kuin yksikään yhtiö aikaisemmin vuorokauden sisällä.

Applen osakkeiden arvo laski syyskuun alussa kahdeksan prosenttia. Kyseessä oli Applen suurin romahdus sitten 16. maaliskuuta, jolloin arvo putosi 12,9 prosenttia. Tuorein romahdus tarkoitti yhtiön osakkeenomistajille 180 miljardin dollarin arvostuksen laskua.

Barron-lehden mukaan Applen tuore menetys on suurin, josta teknologiajätti tai yksikään muu yhtiö on koskaan kärsinyt. Vaikka 180 miljardia saattaa kuulostaa valtavalta, on kyseessä silti edelleen melko pieni isku yhtiölle. Applen pörssiarvo on nimittäin edelleen yli hurjat kaksi triljoonaa dollaria, kun vielä maaliskuussa se oli alle triljoona dollaria.