Netissä leviää karuja kuvia kouluruoasta – vantaalaisen lukiolaisen ymmärrys on loppumaisillaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vantaan Vaskirinteen lukion oppilas Topias Rinne on tehnyt nettiin kuntalaisaloitteen, jossa hän haluaa kouluruoan tasoon parannusta. Suomessa on ihanteellinen tilanne, että maassa tarjotaan laadukasta ja ravitsevaa ruokaa ilmaiseksi koulu- ja päiväkotipäivien aikana. Rinne on huomannut, että Vantaalla taso on surkea liian usein.

– Vantaan määräraha kouluruokaa varten on koko Suomen pienin, mutta ruuan laadun ei pitäisi olla kiinni rahamäärästä, joka ruokaan upotetaan. Kyllä me opiskelijat ymmärretään se, ettei noin pienellä budjetilla mitään viiden tähden aterioita saa, mutta ruuan pitäisi silti olla ravitsevaa, laadukasta ja syömäkelpoista, Rinne painottaa.

Toisin sanoen hän ei vaadi lautaselleen gourmet-tason aterioita. Riittäisi, että ruoka olisi syömäkelpoista ja antaisi siten vastinetta verovaroin kustannetuille kouluruoille. Hänen mukaansa lihassa on jänteitä, salaatissa multaa ja pastassa keitinvesi tarjoilussa mukana. Kouluruoka saattaa olla monelle vähävaraiselle päivän ainoa lämmin ruoka. Sosiaalisessa mediassa levinneet kuvat ovat saaneet ihmiset kauhistelemaan ruokia.

Harvoin facebookkiin mitään julkaisen, mutta alkaa pikkuhiljaa riittää. Ilmainen kouluruoka on todella hieno asia ja…

Publiée par Topias Rinne sur Vendredi 4 septembre 2020