Tältä näyttää ”aikuisten Star Warsiksi” kuvailtu Dune – odotetussa elokuvassa mukana nimekkäitä tähtiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Scifi-kirjallisuuden klassikkoihin lukeutuva Dune, eli Dyyni on kääntymässä uudeksi elokuvaversioksi. Ohjaaja Denis Villeneuve on kuvaillut tulevaa elokuvaansa kuin aikuisille suunnatuksi Star Warsiksi.

Nyt odotetun Dune-elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu. Siinä tarjotaan esimakua niin elokuvan eeppisestä skaalasta kuin nimekkään näyttelijäkaartin esittämistä hahmoistakin. Mukana ovat muun muassa Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin ja Dave Bautista.

Tuleva Dune-elokuva kattaa vasta Dyyni-kirjan ensimmäisen puoliskon, ja Warner Bros. -yhtiö toivookin siitä seuraavaa Game of Thronesin ja Star Warsin kaltaista menestystä. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on Yhdysvalloissa 18. joulukuuta 2020, joskin julkaisuaikataulu saattaa muuttua koronakriisin ansiosta.