Halloweenin karkkikierrokset kiellettiin Los Angelesissa – someraivo repesi heti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käynnissä oleva koronakriisi on vaikuttanut moniin elämän osa-alueisiin niin velvollisuuksien kuin vapaa-ajankin parissa. Nyt huolta herättää tuleva halloween-sesonki. Etenkin Yhdysvalloissa lapsilla on tapana kierrellä halloweenina naamiaisasuissa ovelta ovelle karkkeja ja muita herkkuja pyytämässä.

Taannoin Los Angelesin piirikunta kuitenkin kielsi niin kutsutut karkki tai kepponen -kierrokset tältä vuodelta. Päätös tosin pyörrettiin jo seuraavana päivänä sen saaman ankaran kritiikin ansiosta. Uuden päätöksen myötä karkki tai kepponen -kierroksia ei ole kielletty, mutta viranomaiset eivät suosittele niitä.

Lapsensa kierroksille vieviä kehotetaan kuitenkin noudattamaan tarkkoja varotoimenpiteitä koronan leviämisen välttämiseksi. Forbes-lehden mukaan karkki tai kepponen -kierrosten uskotaan vähevän merkittävästi tänä vuonna, sillä taannoisessa tutkimuksessa vain 27 prosenttia vastanneista kertoi aikovansa viedä lapsensa halloweenina kerjäämään makeisia.