Vaarallinen mörkömatalapaine saapuu Suomeen – syysmyrskyn huippu keskiviikkona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Meteorologit ovat varoittaneet Suomeen saapuvasta syysmyrskystä. Joidenkin ennusteiden mukaan myrskymatalapaine aiheuttaa runsaita sateita, voimakkaita tuulia ja kylmenevää säätä.

Tuuli voi kohota myrskylukemiin puuskittain. Etenkin keskiviikon ja torstain välinen yö on synkkä ja myrskyinen. Maan keskivaiheilla ja Lapissa voi sataa jopa koko syyskuun sademäärä kerralla. Forecan mukaan päivälämpötilat putoavat syysmyrskyn seurauksena reilusti viileämmäksi.

Ilmatieteen laitos puolestaan kertoo, että tuulet tekevät Ahvenanmaan ja läntiset merialueet vaarallisiksi. Nyt kannattaa pysyä sisätiloissa. Syysmyrskyyn voi toki varautua kantamalla pihalla olevat irtotavarat suojaan tai pukeutumalla säänkestävään varustukseen.