Hämmästyttävä näky videolle – valtava linna näytti leijuvan taivaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinassa kuvatulla viraalivideolla todistetaan taianomaisen näköistä hämmästyttävää ilmiötä. Siinä kaupungin yläpuolella näyttää leijuvan aavemainen linna.

Näky kuvattiin Kiinan Jinanissa. Videolla kerrostalojen yläpuolella vaikuttaa leijuvan läpikuultava, suurikokoinen linna. Linnaa verrattiin sosiaalisessa mediassa muun muassa Harry Potterin Tylypahkan kouluun.

Hämmästyttävä näky selittyy Fata Morganan -nimisellä ilmiöllä. Kyseessä on harvinainen ja monimutkainen kangastus, jossa ylhäällä olevaan lämpimään ilmamassaan heijastuu valon taittumisen ansiosta kuvia allhaalla olevista kohteista. Ilmiön nimi juontuu kuningas Arthurin tarinoiden velhotar Morgal le Faysta, sillä keskiajalla ilmassa leijailevilta näyttäneiden linnojen ja laivojen uskottiin olevan taikuuden aikaansaannosta.