Harvey Weinstein menettää Brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lukuisista seksuaalirikoksista syytettynä ollut tuottaja Harvey Weinstein aateloitiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimellä vuonna 2004. Nyt kuningatar Elisabet on aikeissa poistaa ritarin arvonimen tuottajan meriiteistä.

Tuottaja Harvey Weinstein sai arvonimensä tehtyään takavuosina merkittävää työtä brittiläisen elokuvateollisuuden saralla. Hän ei kuitenkaan edusta enää ritarilaitoksen ansioitunutta väkeä ja on huonomaineinen kantamaan arvonimeä. Harvey Weinsteinin arvo oli Brittiläisen imperiumin komentaja, The Sun uutisoi.

Keskiajan ritarilaitoksesta alkunsa saanut ritarinarvo myönnetään perinteisesti korkeissa viroissa oleville virkamiehille. Useat julkkikset ovat myös saaneet Sir tai Dame-arvonimen. Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuoden vankeusrangaistukseen Miriam Mimi Haleyin pakottamisesta suuseksiin ja hiusmuotoilija Jessica Mannin raiskauksesta. Sen lisäksi sata naista on syyttänyt Weinsteiniä seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta.