Siperiasta löydettiin ikivanha luolakarhun ruumis – säilynyt hämmästyttävän hyvin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siperian ikiroudasta paljastuu toisinaan muinaisten eläinten hämmästyttävän hyvin säilyneitä jäänteitä. Nyt Venäjän Siperiasta on löydetty kymmeniä tuhansia vuosia vanha luolakarhun ruumis. Karhun jäänteet löydettiin Pohjoisella jäämerellä sijaitsevalta Suurelta Ljahovinsaarelta. poronhoitajien toimesta.

Jääkauden aikaisen luolakarhun ruumis oli ilmestynyt esiin sulavasta ikiroudasta. Arviolta noin 22 000 – 39 500 vuotta vanhojen jäänteiden tarkka ikä tulee Koillisen federaatioyliopiston tiedotteen mukaan selviämään radiolohiilianalyysissä.

Karhun ruumis oli sen iästä huolimatta säilynyt erittäin hyväkuntoisena, ja jopa sen sisäelimet, nenä ja hampaat olivat tallella. Luolakarhut kuolivat sukupuuttoon noin 15 000 vuotta sitten. Siperian sulavasta ikiroudasta on aikaisemmin paljastunut muun muassa mammuttien, villasarvikuonojen, susien ja luolaleijonien jäänteitä.