Trump päätti: TikTok kielletään sunnuntaina USA:n sovelluskaupoissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun TikTok-sovelluksen tulevaisuus on ollut viikkojen ajan vaakalaudalla Yhdysvalloissa. Maan presidentti ilmoitti taannoin hallintonsa kieltävän kiinalaisen ByteDancen kehittelemän sovelluksen Yhdysvalloissa.

Nyt TikTok-kiellon on paljastettu etenevän nopealla tahdilla. Yhdysvaltojen kauppaministeriö on ilmoittanut estävänsä sovelluksen lataamisen Yhdysvalloissa sunnuntaina 20. syyskuuta alkaen. TikTokin ohella myös kiinalainen Wehat-sovellus vedetään pois Applen ja Googlen sovelluslatauspalveluista.

TikTok-kielto saatetaan vielä perua ennen sunnuntaita, mikäli presidentti Donald Trump niin päättää. ByteDancen paljastettiin taannoin aloittaneen yhteistyön yhdysvaltalaisen Oracle-yhtiön kanssa, tavoitteenaan luoda TikTokin operaatiota maassa johtava TikTok Global -yhtiö.

Sovellus tulee toistaiseksi toimimaan edelleen yhdysvaltalaisten käyttäjien laitteissa, joihin se on ladattu ennen sunnuntaita. Yhdysvaltojen kauppaministeriön mukaan 12. marraskuuta alkaen yhdysvaltalaisten yhtiöiden täytyy kuitenkin lopettaa intenret -palveluudeb tarjoamisen TikTokille, uutisoi Business Insider.