Mies polki 350 kilometriä tyttärensä lastenpyörällä – hyväntekeväisyyden nimissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satojen kilometrien pituinen pyörälenkki olisi monille jo sellaisenaan haaste, mutta vielä harvemmalta se sujuisi lasten pyörällä ajettuna. Eräs brittiläinen perheenisä tuli kuitenkin ajaneeksi tyttärensä pyörällä Glasgow’sta Manchesteriin hyväntekeväisyyden nimissä.

37-vuotias Wesley Hamnett päätti alkaa keräämään rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille hänen isoisänsä kuoltua viime vuonna syöpään. Miehen suunnitelmissa oli alun perin ajaa pyörällä yli 2 000 kilometrin matka Venäjältä Iso-Britannian Manchesteriin. Koronatilanne kuitenkin sotki suunnitelmat.

Hamnett päätti ajaa hieman lyhyemmän matkan, mutta lisätä siihen haastetta. Hän ajaisi yli 350 kilometrin matkan kahdeksanvuotiaan tyttärensä pienellä, pinkillä polkupyörällä. Hamnett lähti matkaan 16. syyskuuta ja saavutti määränpäänsä 21. syyskuuta.

Matka pienellä ja aivan toisenlaiseen ajamiseen suunnitellulla pyörällä ei sujunut aivan helposti, etenkään ylämäissä. Hamnett joutui vaihtamaan sen renkaat Unilad-sivuston mukaan kahdeksan kertaa. Tempaus kuitenkin kannatti, sillä mies on sen ansiosta onnistunut keräämään hyväntekeväisyyteen jo yli 5 400 euroa.