THL laajentamassa maskisuositusta kouluihin ja kauppakeskuksiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tähän mennessä suositellut hengityssuojan käyttöä julkisisssa liikennevälineissä. Nyt maskisuosituksia aiotaan laajentaa sisätiloihin ja mahdollisesti myös urheilutapahtumiin. Esimerkiksi koulut ja kauppakeskukset ovat keskusteluissa mukana.

Koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt Suomessa merkittävästi viime päivinä. Osa ihmisistä ei ole välittänyt rajoituksista ja he ovat saattaneet levittää virusta esimerkiksi urheilutapahtumissa tai yksityisissä juhlissa. Maskisuositusta on nyt suunniteltu muun muassa kouluihin. Rajoituksia on tehtävä, koska kaikki eivät noudata terveysviranomaisten ohjeita.

Tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin eilen 149 uutta koronavirustapausta. Tautitapaukset jakaantuvat pääosin kahdeksalle viime päivälle. Ilmoituksia tulee usein enemmän alkuviikosta, kun viikonlopun tautitapaukset kirjataan rekisteriin. 

– Tästä huolimatta voidaan sanoa, että epidemia on Suomessa jossain määrin kasvussa, toteaa johtaja Mika Salminen THL:stä.