Polkupyörässä on oltava valot edessä ja takana – poliisi valvoo nyt tehostetusti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäkuussa tuli voimaan uusi tieliikennelaki, mikä velvoittaa hämärällä polkupyöräileviä käyttämään etu- ja takavaloa. Valoja tulee käyttää aina, kun näkyvyys on huonontunut sään tai jonkun muun syyn takia. Polkupyörien lisäksi velvoite koskee kaikkia moottorittomia ajoneuvoja.

Lounais-Suomen poliisi kertoo valvovansa tällä viikolla tehostetusti polkupyörän valojen käyttöä. Samalla pyöräilijöitä ohjataan ja opastetaan turvallisempaan ajotapaan. Poliisi voi huonojen valaistusolosuhteiden vallitessa määrätä valojen puuttumisesta 40 euron suuruisen liikennevirhemaksun.

– Tuota pienemmälläkin summalla pyöräilijä saa hyvät valot pyöräänsä, ja samalla hän investoi omaan turvallisuuteensa. Olennaista ei ole sakottaminen vaan polkupyöräilijöiden ja muiden tiellä liikkujien liikenneturvallisuuden parantaminen, komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta muistuttaa.