Uusi Xbox saapui ennakkomyyntiin – lukuisten verkkokauppojen sivut kaatuivat heti

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin tulevien Xbox Series X ja Series S -konsolien ennakkomyynti alkoi tiistaina 22. syyskuuta. Ennakkotilauksissa on kuitenkin ilmennyt ongelmia, joiden myötä osa laitteesta haaveilleista on joutunut nuolemaan näppejään.

Lukuisten verkkokauppojen sivut kaatuivat pian ennakkomyynnin aloittamisen jälkeen. Esimerkiksi yhdysvaltalainen Walmart-tavarataloketju ilmoitti konsoleiden myynneen loppuun noin 30 sekunnin aikana. Amazonin ja Best Buyn sivuilta konsoleiden ennakkomyyntiä ei alkuun löytynyt ollenkaan, ja Microsoftin sivut lakkasivat tyystin toimimasta.

Samankaltaisia ongelmia aiheutui viime viikolla Sonyn tulevan Playstation 5 -konsolin ennakkomyynnin alkamisen myötä. 10. marraskuuta 2020 ilmestyvä Xbox Series X maksaa Suomessa noin 500-600 euroa ja pienempi, riisuttu Series S noin 300-400 euroa. Ennakkomyynnin ensimmäinen erä on myyty loppuun myös osassa suomalaisia verkkokauppoja.