Odotettujen Marvel-elokuvien julkaisu siirtyi jälleen – syynä tietenkin korona

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemian vaikutus Hollywood-tuotantoihin on ollut synkkä. Nyt Disney on paljastanut siirtävänsä jälleen lukuisten odotettujen elokuvien ensi-iltoja. Scarlett Johanssonin tähdittämän Marvel-elokuva Black Widowin oli alun perin määrä saada ensi-iltansa 1. toukokuuta ja myöhemmin 6. marraskuuta.

Nyt Disney on kuitenkin ilmoittanut elokuvan uuden ensi-illan olevan vasta toukokuussa 2021. Samalla Angelina Jolien tähdittämän Eternals-elokuvan ensi-ilta siirtyy helmikuulta marraskuulle 2021 ja Shang Chi -elokuvan julkaisu heinäkuulta syyskuulle 2021.

Myös muun muassa Steven Spielbergin ohjaama West Side Story -musikaalin ensi-ilta siirtyy Variety-lehden mukaan joulukuulta 2020 jopa lähes vuoden verran joulukuuhun 2021. Ensi-iltojen siirtämispäätösten uskotaan johtuvan Christopher Nolanin hiljattain julkaistun Tenet-elokuvan katsojaluvuista. Vaikka luvuista on annettu ristiriitaista tietoa, ovat ne olleet odotettua pienempiä erityisesti Yhdysvalloissa.