Kansalaisaloite EU-elpymispaketista jättihitiksi – ylitti vaadit 50 000 allekirjoitusta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen pääministeri Sanna Marin neuvotteli Suomelle keväällä ratkaisun, jossa Suomi maksaa Euroopan unionin elpymispaketista 6 600 miljoonaa euroa ja saa 3 200 miljoonaa euroa. Toisin sanoen Suomi tukee 3 400 miljoonalla eurolla muiden EU-maiden talouskasvua.

Tähtitieteellisen suuren lahjoituksen lisäksi elpymispaketti on nyt muodostamassa maiden väliset tulonsiirrot pysyvästi mahdollistavan järjestelmän. Silloin kyse ei ole enää yksittäisen kriisin seurauksista, vaan pysyvästä mekanismista, jolla talouttaan paremmin hoitaneet EU-maat maksavat talouttaan huonosti hoitaneiden maiden kulut.

Nyt EU-elpymispaketista vaaditaan kansanäänestystä kansalaisaloitteella. Verkossa kerättävästä aloitteesta muodostui heti jättihitti, sillä se on kerännyt jo muutamassa päivässä yli 45 000 allekirjoitusta. Eduskunnan käsittelyyn pääsemiseksi aloite tarvitsee 50 000 allekirjoitusta, joka ylittynee jo viikonlopun aikana. Aloitteen voi allekirjoittaa tästä.

– Mikäli päätös Suomen osallistumisesta elpymispakettiin tullaan vahvistamaan nykyisenhallituksen muodostaman enemmistön turvin, tullaan samalla rajoittaneeksi lukuistentulevien vaalien merkitystä Suomessa. Monet tulevat hallitukset tulisivat olemaan sidottujanyt kaavaillun tukipaketin asettamiin ehtoihin, kansalaisaloitetta perustellaan.