Näitä tietoja Donald Trump yritti peitellä – kiertänyt veroja vuosikausia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kehunut olevansa menestynyt liikemies. Samaan aikaan mies on halunnut estää verotietojensa julkistamisen. New York Times on saanut tiedot käsiinsä.

New York Times mukaan Donald Trump on maksanut Yhdysvaltoihin tuloveroa vuonna 2016 yhteensä 750 dollaria. Summa oli sama myös seuraavana vuonna. Tavallinen suomalainen maksaa saman verran tuloveroa kuukaudessa. Tämä summa on kuitenkin enemmän, mitä mies on keskimäärin maksanut useana vuonna, sillä Trump on ilmoittanut verottajalle menettäneensä enemmän rahaa kuin on tienannut.

Tämä on totta, sillä Donald Trumpilla on niskassaan satojen miljoonien dollarien velat. Tämä selittänee sen, miksi hän haluaa hyödyntää omistamiaan yrityksiä myös Yhdysvaltain presidenttinä ollessaan. Mies on esimerkiksi suunnitellut maailman johtajien tapaamisia omistamillaan golf-kentillä, ja kestityksen kulutut menevät valtiotapaamisessa Yhdysvaltain hallituksen kassasta suoraan Donald Trumpin yritykselle. Mies on muutenkin riippuvainen yrityksistä.

– Se on valeuutinen. Täysin valeuutinen. Keksittyä. Valetta!, Trump kommentoi veroväitteitä tiedotustilaisuudessa.