Turisti pidätettiin Roomassa – oli kaivertanut nimikirjaimensa Colosseumiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Historiallisten monumenttien turmeleminen pienilläkin tavoilla voi tulla erittäin kalliiksi. Tämän sai huomata eräs irlantilainen turisti, joka oli raapustanut kirjaimia Rooman Colosseumiin.

32-vuotias mies oli kaivertanut metalliesineellä nimikirjaimensa yhteen Colosseumin ensimmäisen kerroksen pylväistä. Mies oli jäänyt kiinni kesken tekonsa amfiteatterin vartijoille, jotka ilmoittivat tapauksesta poliisille. Turisti pidätettiin historiallisen monumentin vahingoittamisesta syytettynä.

Teosta voi seurata maksimissaan vuoden vankeustuomio ja 2 065 euron sakkorangaistus. Vuonna 2014 eräs veäläinen turisti sai tosin jopa 20 000 euron rangaistuksen kaiverreittuaan rakennukseen K-kirjaimen. Arkeologi Federica Rinaldi kuvailee Colosseumia CNN-uutissivustolle tärkeäksi muistomerkiksi joka tulee säilyttää hyväkuntoisena tuleville sukupolville, ja hän suositteleekin ottamaan amfiteatterissa mielummin selfien kuin turmelemaan sitä.