Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää 100 vuotta – varsinainen juhlinta siirtyy ensi vuoteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kansalaisjärjestö Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) täyttää 4. lokakuuta sata vuotta. Liitto perustettiin ensin suomalaisten lasten terveemmän ja turvallisemman elämän puolesta sodan jälkeiseen Suomeen vuonna 1920. Nykyisin sen tehtäväkenttänä on kaikkien suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja perheiden tukeminen.

Suomalainen neuvolajärjestelmä on MLL:n rakentama. Se siirtyi myöhemmin suomalaisten kaupunkien kunnille. MLL tarjoaa nykyisin lyhytaikaista lastenhoitoapua, vertaistukiryhmiä, päiväkerhoja, leirejä ja auttavia puhelimia niin lapsille ja nuorille kuin heidän vanhemmilleen.

Koronaviruspandemia vaikuttaa MLL:n satavuotisjuhlien järjestämiseen. Yhdistys järjestää nettikonsertin jäsenilleen ja juhlinta huipentuu varsinaisesti vasta ensi vuonna järjestettävissä tapahtumissa. Suomessa on yli 500 paikallista MLL:n yhdistystä.

– MLL syntyi aikanaan, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus hyvään lapsuuteen. Sadassa vuodessa on tapahtunut hienoa kehitystä, vaikka tehtävääkin on. MLL:n syntymäpäivä on hyvä syy heittäytyä hetken hauskanpitoon lasten kanssa kivan musiikin tahdissa. Lapsista kaikkein hauskinta on yleensä se, että aikuinen heittäytyy mukaan leikkiin ja antaa aikaansa, sanoo MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.