TikTok palasi Yhdysvaltoihin – liittovaltion tuomari kumosi Trumpin kiellon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalaisen Bytedance-yhtiön TikTok-sovelluksen tulevaisuus on ollut viime viikkoina vaakalaudalla Yhdysvalloissa. Donald Trumpin hallinnon päätöksen myötä Yhdysvaltojen kauppaministeriö ilmoitti taannoin estävänsä sovelluksen lataamisen maassa.

Nyt TikTok-kielto on kuitenkin pyöretty toistaiseksi. Liittovaltion tuomari Carl Nichols myönsi TikTokille tilapäistä lisäaikaa, minkä myötä myös yhdysvaltaltojen asukkaat voivat jälleen ladata sovelluksen älylaitteilleen. TikTok oli kuvaillut aikaisempaa päätöstä perustuslain ja oikeusturvan vastaisena.

Valkoinen talo on kutsunut kiinalaisomisteista TikTokia uhaksi kansalliselle turvallisuudelle ja syyttänyt Bytedancea kytköksistä Kiinan hallintoon. NBC-uutissivuston mukaan tuomari Carl Nichols ei myöntynyt TikTokin toiseen pyyntöön pyörtää myös 12. marraskuuta voimaan astuva tiukempi TikTok-kielto. Sen myötä sovelluksen on määrä loppua toimimasta kokonaan Yhdysvalloissa.