Suomalaisen Hannu Salosen ohjaama Netflix-sarja ilmestyi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Netflix-palveluun on ilmestynyt lokakuun 1. päivänä uuden Oktoberfest Beer & Blood -minisarjan koko tuotantokausi. Saksalainen uutuussarja kertoo hieman karumman tarinan suositun ja nykyään maailmanlaajuisesti juhlitun Oktoberfest-olutfestivaalin taustalta. Sarjan ohjaajana on toiminut suomalainen Hannu Salonen.

Sarjassa seurataan todelliseen henkilöön perustuvaa hahmoa, Curt Prankia, joka haluaa muuttaa pienen ja eksklusiivisen Oktoberfest-juhlan suureksi tapahtumaksi rakentamalla hallin, jonka alle mahtuu 6.000 ihmistä. Historiallinen draamasarja esittelee 1900-luvun Münchenia ja kunnianhimoista panimomestaria, joka keinoja kaihtamatta haluaa alkaa hallitsemaan kaupungin tuottoisaa olutfestivaalia. Kuusijaksoinen sarja sisältää juonittelua, murhia ja taktikointia, kun Curt Prank etenee suunnitelmassaan rakentaa oluthallin ja hankkia varakkaan kosijan tyttärelleen.

Paljon saksalaisissa projekteissa työskennellyt 48-vuotias Hannu Salonen on toiminut aiemmin muun muassa saksalaisessa Murder by the Lake -televisiosarjassa ja ohjannut myös Ivalo-nimisen rikossarjan, joka julkaistiin Elisa Viihde -palvelussa kaksi vuotta sitten. Sarjassa näytteli muun muassa Pihla Viitala ja Iina Kuustonen. Salonen on ohjannut näiden lisäksi Vares – Sheriffi -elokuvan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2015.