Spice Girls -tähti Mel C avautuu syömishäiriöstä ja masennuksesta: ”Olin haavoittuvainen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mel C, oikealta nimeltään Melanie Chisholm, nousi kuuluisuuteen 1990-luvulla Spice Girls -tyttöbändin riveissä. Elämä parrasvaloissa ja miljoonien ihmisten huomion keskipisteenä ei kuitenkaan aina ollut helppoa.

Mel C avautui The Guardian -lehden sivuilla tähteyden varjopuolista. Tuolloin nuoren tähden elämä oli hektistä jatkuvan kiertue-elämän ja levyjen promoamisen keskellä, eivätkä musiikkiteollisuus ja lehdistö päästäneet häntä helpolla. Mel C piti vakavan masennuksensa salassa.

– Kuuluisuuden varjopuolet iskivät kovaa. Olin haavoittuvainen ja tabloidilehdet julmia sekä sydämettömiä. Se teki minut sairaaksi, ja kärsin syömishäiriöstä sekä masennuksesta. Minulla oli kaikki mistä olin haaveillut ja olin silti äärimmäisen onneton. Ihmisiltä unohtuu helposti, että julkkiksetkin ovat vain ihmisiä, Mel C kirjoitti.

46-vuotiaan laulajan mukaan avun hakeminen oli hankalaa, sillä hän häpeili ongelmiaan. Mel C:n mukaan hänen täytyi kääntyä lopulta ammattiavun puoleen. Tähti muistuttaakin muita ongelmien kanssa kärsiviä siitä, että jokainen heistä ansaitsee paremman elämän.