Apple työstää itsestään korjautuvaa puhelimen näyttöä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttöön ilmestyvät naarmut ja säröt ovat yleinen ongelma älypuhelinten käyttäjille. Nyt Applen on paljastettu työstävän teknologiaa, joka mahdollistaisi näyttöjen korjaantumisen itsestään.

Apple on hakenut patenttia itsestään korjautuvalle älypuhelimen näytölle. Näyttö olisi päällystetty materiaalilla, johon ilmestyvät naarmut korjaantuisivat automaattisesti ajan myötä ilman tarvetta vaihtaa tai korjauttaa lasia. Vaihtoehtoisesti näyttö korjaantuisi esimerkiksi lämmön, valon tai sähkövirran vaikutuksesta, uutisoi Apple Insider.

Patenttia haettiin Applen parhaillaan suunnitteilla olevaan taitettavaan älypuhelimeen. Monet teknologia-alan yhtiöt ovat viime vuosien aikana kehitelleet omia taitettavia puhelinmallejaan. Yksi ongelma niiden kehittelyssä ovat juurikin näyttöön ilmestyvät naarmut ja kulumajäljet.