Talviuintikausi avataan tällä viikolla – monipuolisia terveysvaikutuksia harrastajille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Joidenkin mielestä kylmään veteen kastautuminen – saati siinä uiminen – saattaa kuulostaa hullun hommalta. Suomessa on kuitenkin suuri joukko ihmisiä, jotka janoavat kylmässä vedessä lillumista. Talviuintikausi startataan tällä viikolla.

Talviuinnin asiantuntija ja edistäjä Suomen Latu kannustaa kauden avaamista tällä viikolla. Talviuintipaikat valjastetaan harrastajien käyttöön tulevana viikonloppuna. Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä.

– Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttelevat talviuinnin äärelle kaikenikäisiä uimareita. Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua, Suomen Latu ynnää.

Talviuintia harrastetaan 53 jäsenyhdistyksessä ympäri Suomen. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on yhteensä 249. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia asioita ja vinkkejä talviuintiin löytyy Suomen Ladun nettisivuilta.