Avaruudesta löytyi 24 elämälle suotuisaa planeettaa: ”Olosuhteet jopa maapalloa parempia”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elo maapallolla on saattanut tuntua viime kuukausien aikana toisinaan haasteelliselta, mutta toistaiseksi vaihtoehtoja ei ole juuri ollut. Nyt kansainvälinen tutkijatiimi on tunnistanut 24 eksoplaneettaa, joissa olosuhteet elämälle saattavat olla jopa parempia kuin Maassa.

Siinä missä Maapallo sijaitsee aurinkokuntamme elinkelpoisaksi luokitellulla alueella, sijaitsevat löydetyt planeetat aurinkokuntiensa super-elinkelpoisilla alueilla. Washington State Universityn tutkimuksen mukaan kyseiset planeetat voisivat olla Maapalloa vanhempia, hieman suurempia, hieman lämpimämpiä ja mahdollisesti kosteampia. Lisäksi osa niistä kiertää tähtiä, joiden elinikäennusteet ovat omaa Aurinkoamme pidempiä.

Takuuvarmasti elämälle suotuisina planeettoja ei voida pitää, ja mahdollisen elämän löytäminen niistä olisi nykytekniikalla käytännössä mahdotonta. Myöskään uuden kotin etsiminen super-asuinkelpoisilta planeetoilta tuskin onnistuu aivan hetkeen. Kaikki potentiaalisesti elämälle suotuisista 24 planeetasta sijaitsevat nimittäin Astrobiology-sivuston mukaan vähintään 100 valovuoden päässä.