Huikea video leviää viraalina – tältä raketin laukaisu näyttää avaruusasemalta käsin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon tapahtumat voivat näyttää dramaattisen erilaisilta kiertoradalta käsin nähtynä. Nyt hämmästystä on herättänyt video, jossa raketin laukaisua seurataan avaruudesta käsin.

Euroopan avaruushallinto ESAn astronautti Alexander Gerstin videolla todistetaan venäläisen Progress MS-10 -rahtiavaruusaluksen laukaisua Kazakstanin Baikonurin laukaisukeskuksesta. Maan pinnan sijaan laukaisua seurataan kansainväliseltä avaruusasemalta käsin.

Timelapse-videon vaikuttavuutta ei vähennä sekään, että itse raketti erottuu siinä vain pienenä kirkkaana pisteenä. Näky ikuistettiin videoksi jo marraskuussa 2018. Video on kuitenkin levinnyt viraalina viime päivien aikana, ja se on kerännyt pelkästään Twitterissä jo yli 800 000 katselukertaa.