Lentoemäntä paljastaa: Nämä ovat lentokoneen likaisimpia kohtia

Matkailu · Tim Isokivi

Hygieeninen lentomatkustaminen on herättänyt keskustelua etenkin korona-aikoina. Tuoreella TikTok-videolla paljastetaan, mitkä ovat lentokoneiden matkustamojen likaisimpia kohtia. Lentoemäntänä työskentelevä Kat Kamalani kertoo videollaan lentokoneen likaisimpien paikkojen olevan niitä, mitä useimmat matkustajat koskettelevat ajattelematta asiaa sen kummemmin.

Niitä ovat esimerkiksi penkkien selkänojien taskut. Kamalanin mukaan taskut vain tyhjennetään lentojen välillä putsaamatta niitä kunnolla, ja hän kehottaa miettimään kaikkia niihin säilöttyjä likaisia nenäliinoja, oksennuspusseja ja muuta roskaa.

Lentoemännän mukaan tarjotinpöytää ei kannata käyttää desinfioimatta sitä ensin. Hän kertoo nimittäin nähneensä monien vanhempien käyttävän sitä pienten lasten vaippojen vaihtamiseen. Myöskin tuuletusaukkoja hän kehottaa putsaamaan ennen niihin koskemista.

Muita lentokoneiden likaisia asioita ovat videon mukaan turvallisuusohjeet, turvavyöt ja vessojen ovet, jotka Kamalani suosittelee avaamaan käsipyyhkeellä. Kamalani päättää videon vinkkiin naismatkustajille. Lentoemännän mukaan monien lentokoneiden vessoista löytyy piilotettu lokero täynnä ilmaisia terveyssiteitä.

 

@katkamalani

Flight attendant hack. GROSS things on airplane. #flightattendants #fyp #flightattendantlife #lifehack #travelhacks

♬ original sound – Kat Kamalani