Tämä on tulevaisuutta: Kahvilaan tekoälyllä toimiva robottibarista

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Singaporessa sijaitsevassa Crown Coffee -kahvilassa vierailevia asiakkaita palvelee jatkossa epätavallinen barista. Kyseessä on Ella, yksi maailman ensimmäisistä täysin automaattisista robottitarjoilijoista.

Ellan kerrotaan valmistavan asiakkaiden tilaamat juomat huomattavasti ihmisiä nopeammin, sillä se kykenee luomaan 200 kupillista tunnissa. Asiakkaiden ei myöskään tarvitse pelätä robottibaristan sairastavan koronaa. Ella kykenee myös valmistamaan cocktaileja, ottamaan kuvia ja pelaamaan asiakkaiden kanssa yksinkertaisia pelejä.

Ellan esittelytilaisuudessa oli mukana Singaporen kauppa- ja teollisuusministeri Low Yen Ling, jonka mukaan koronatilanne on tehnyt digitaalisista ratkaisuista ja automaatiosta entistä tärkempää liiketoiminnan kannalta. Ella-robottibaristan on Straits Times -lehden mukaan kehitellyt kahvilan omistavan Crown Groupin teknologia-osasto Crown Digital.

 

https://www.facebook.com/crowncoffeesg/posts/2371035423204805

https://www.facebook.com/crowncoffeesg/posts/2364002340574780