103-vuotias rikkoi ennätyksen – maailman vanhin tandemlaskuvarjohyppääjä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikä ei ole este extreme-lajien kokeiluun, ainakaan Alfred ”Al” Blaschken tapauksessa. Mies on nimittäin saanut nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan maailman vanhimpana tandemlaskuvarjohyppääjämä.

Blaschke kokeili laskuvarjohyppäämistä ensi kertaa vuonna 2017 täytettyään pyöreät 100 vuotta. Tuolloin hän teki lupauksen palata lajin pariin kolme vuotta myöhemmin juhlistaakseen lastenlapsiensa valmistumista yliopistosta. Nyt hän on lunastanut lupauksensa Texasissa.

Blaschke hyppäsi koneesta 4 200 metrin korkeudessa yhdessä laskuvarjovalmentaja Don Cameronin kanssa. He laskeutuivat turvallisesti maahan noin viisi minuuttia myöhemmin. Blaschkesta tuli huikean suorituksen myötä virallisesti maailman vanhin tandemlaskuvarjohyppääjä.