Netflixiltä dokumentti Jimmy Savillesta – juontaja hyväksikäytti vuosikymmeniä alaikäisiä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa järkytyttiin joitain vuosia sitten edesmennyttä televisiojuontaja Jimmy Savilea koskeneista paljastuksista. Vuosikymmenten ajan rakastettuna juontajana toimineen miehen on epäilty käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen jopa satoja uhreja, joista monet olivat alaikäisiä.

Nyt Netflixin on paljastettu työstävän true crime -dokumenttia Jimmy Savilesta. The Sun -lehden mukaan dokumentti tulee paneutumaan televisiotähden elämään ja etenkin hänen läheisiin väleihin kuuluisien ja vaikutusvaltaisten ihmisten, kuten Iso-Britannian kuninkaallisen perheen kanssa. Ensi vuonna ensi-iltansa saavassa dokumentissa myös yritetään selvittää, kuinka runsaasti julkisuudessa olleen Savillen rikokset pysyivät salassa niin kauan.

Netflixissä on nähty jo ennestään lukuisia true crime -dokumentteja muun muassa Madeleine McCannin katoamisesta, sarjamurhaaja Ted Bundystä ja Steven Averystä, jonka moni uskoo joutuneen tuomituksi syyttömänä. Jimmy Savillen rikokset tulivat laajan yleisön tietoisuuteen Iso-Britannian ITV-kanavan ansiosta vuonna 2012. Rikoksia käsitelleen ohjelman jälkeen lukuisat uhrit kertoivat julkisesti kokemuksistaan televisiotähden kanssa.