Donald Trump sai yllättävän tukijan – Taliban kannattaa uudelleenvalintaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen mielipiteitä jakava presidentti Donald Trump on saanut tukea jokseenkin yllättävältä taholta. Ääriliike Talibal on ilmoittanut kannattavansa Trumpin uudelleenvalintaa Yhdysvaltojen presidentiksi.

Talibanin edustaja on kertonut liikkeen toivovan Trumpin jatkavan virassaan, sillä presidentti on luvannut vetävänsä Yhdysvaltojen joukot pois Afganistanista. Talibanin edustajan mukaan Trump saattaa vaikuttaa naurettavalta muulle maailmalle, mutta Talibanille hän on järkevä ja viisas mies.

– Kun kuulimme Trumpin covid-19 -testituloksen olleen positiivinen, huolestuimme hänen terveytensä puolesta. Hänen vointinsa vaikuttaa kuitenkin kohentuneen, Talibanin edustaja Zabihullah Mujahid paljasti.

Trumpin kampanjan tiedotuspäällikkö Tim Murtaugh on torjunut Business Insider -lehdelle Talibanin kannanoton ja kannatuksen. Hänen mukaansa Trump suojelee aina Yhdysvaltojen intressejä ja vastaehdos Joe Bidenin vastusti Osama bin Ladenin tappamista. Ääri-islamilainen Taliban hallitsi suurta osaa Afganistanista vuodesta 1996 vuoteen 2001, jolloin Yhdysvallat syrjäytti sen vallasta syyskuun 11. päivän iskujen seurauksena.