Trump väitti olevansa immuuni koronavirukselle – Twitter liputti valeuutiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jälleen herättänyt kohua lausunnoillaan. Presidentti on ilmoittanut olevansa immuuni koronavirukselle sairastettuaan taannoin covid-19 -tautia.

Trump kertoi Fox News -uutiskanavalle vaikuttavan siltä, että hän on immuuni ja voi jatkaa esiintymisiä julkisuudessa. Presidentin mukaan hän ei tiedä kuinka kauan immuniteetti kestää, mutta epäili sen voivan vaikuttaa jopa loppuelmänsä. Trump kuvaili oloaan erittäin hyväksi ja kertoi olevansa mahtavassa kunnossa.

Trump julkaisi myös Twiitin, jossa hän kertoi olevansa immuuni virukselle ja ettei hän voi tartuttaa sitä eteenpäin. Twitter kuitenkin piilotti twiitin ja liputti sen vääräksi tiedoksi.

Maailmalla tunnetaan tapauksia, joissa covid-19 -taudin jo kerran sairastaneet ovat saaneet koronaviruksen uudelleen. The Verge -sivuston mukaan Yhdysvaltojen tartuntatautikeskus on ilmoittanut, ettei taudin sairastaminen vaikuta takaavan immuniteettiä virukselta.