Uutissivusto julkaisi vahingossa perättömän uutisen – kertoi Yhdysvaltojen varapresidentin saaneen koronan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu yhdysvaltalainen viihdealan uutissivusto Deadline julkaisi monien yllätykseksi 9. lokakuuta uutisen, jonka mukaan Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence olisi saanut korontartunnan. Uutinen oli kuitenkin perätön, ja sen julkaisu tapahtui puhtaasti vahingossa.

Deadline-sivuston uutisartikkelin luonnos oli määrä julkaista mikäli Mike Pencen koronatestin tulos olisi ollut positiivinen. Luonnos päätyi julkaistuksi, vaikka sen otsikossa luki ettei artikkelia tule julkaista ellei uutista mahdollisesta positiivisesta tuloksesta vahvisteta. Sivustolta sittemmin poistetun uutisankan otsikko oli vielä monta tuntia myöhemminkin esillä Googlen hauissa.

Kuvankaappaukset vahingossa julkaistusta väärästä uutisesta ehtivät arvatenkin leviämään nopeasti Twitterissä. Deadline on sittemmin sekä varapresidentiltä että lukijoiltaan anteeksi mokaa. Lehden tiedotteen mukaan uutista ei ollut koskaan tarkoitus julkaista, ja se poistettiin sivustolta välittömästi.