Norjan poliisi takavarikoi todellisen turbopotkulaudan – huippunopeus lähes kolme kertaa yli sallitun rajan

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin monien kaupunkien katukuvassa näkyvät sähköpotkulaudat jakavat jyrkästi mielipiteitä. Nyt Norjan poliisi on takavarikoinut Oslossa todellisen turbopotkulaudan sen omistajan ajettua ylinopeutta.

Viritetty sähköpotkulauta päätyi poliisin haaviin taannoisen Oslon keskustassa järjestämän tehotarkastuksen yhteydessä. Epätavallisen isokoisen menopelin huippunopeudeksi mitattiin 58 kilometriä tunnissa. Sähköpotkulaudoilla ei Norjan lain mukaan saa ajaa yli 20 kilometrin tuntivauhtia.

UPI-uutissivuston mukaan sähköpotkulaudan omistaja myönsi olevansa tietoinen sen laittomuudesta. Hän kertoi käyttäneensä viritettyä menopeliä matkatakseen nopeammin työmatkoilla. Sähköpotkulauta on sittemmin määrätty hävitettäväksi viranomaisten taholta.