Puolasta löytyi Toisen maailmansodan aikainen pommi – räjähti yllättäen järvessä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolalaisesta järvestä löydettiin taannoin suurikokoinen toisen maailmansodan aikainen suurikokoinen pommi. Pommi räjähti viranomaisten yrittäessä tehdä sitä vaarattomaksi. Räjähdys ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi.

Laivaston sukeltajat löysivät kuusimetrisen ja 5 400 kilon painoisen Tallboy-pommin Świnoujścien lähellä sijaitsevasta järvestä 12 metrin syvyydestä. Iso-Britannian ilmavoimat olivat pudottaneet pommin hyökätessään saksalaista Lutzow-alusta vastaan. Viranomaiset eivät halunneet hankkiutua pommista eroon kontrolloidulla räjäytyksellä, sillä sen pelättiin tuhoavan 500 metrin päässä oleva silta.

Laivasto käytti kauko-ohjattavaa laitetta yrittääkseen laukaista pommin panoksen aiheuttamatta varsinaista räjähdystä. Yritys kuitenkin epäonnistui ja pommi räjähti veden alla. Noin 750 lähialueen asukasta oli BBC:n mukaan evakuoitu alueelta varotoimenpiteenä, eikä räjähdys lopulta aiheuttanut aineellisia vahinkoja tai henkilövahinkoja.