Sähköpotkulaudoilla ei saa ajaa kännissä – uusi reaktiotesti käyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sähköpotkulautoja kaupunkien käyttöön valmistava Voi Technology haluaa kehittää kulkuvälineistään turvallisempia. Suomessa julkistettujen onnettomuustilastojen mukaan lähes kaikki sähköpotkulaudan kanssa onnettomuuteen joutuneista käyttäjistä oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

Yhtiö on nyt luonut uudenlaisen tekniikan hillitsemään päihtyneenä ajamista. Voi-sovellukseen on lisätty reaktiotesti, joka vaatii nopeutta, tarkkuutta ja refleksejä. Testi näkyy kaikille käyttäjille automaattisesti viikonloppujen yöaikaan kello 01-04 välillä.

– Alkoholi vaikuttaa reagointikykyymme ja testimme osoittaa nopeasti, kannattaako skuutin selkään hypätä. Riippumatta siitä, kuinka hyvät pisteet testissä saa, sovellus kehottaa aina käyttäjää harkitsemaan ajoa, jos on nauttinut alkoholia. Käyttäjää pyydetään myös testin jälkeen vahvistamaan sovelluksessa, ettei hän ole alkoholin vaikutuksen alaisena, Voi Technologyn Suomen operatiivista toimintaa johtava Reetta Alastalo kertoo.

Testin tekeminen on aluksi vapaaehtoista. Sovellusmuutos on tehty käyttäjien oman turvallisuuden vuoksi. Sähköpotkulautojen avulla voi vähentää ruuhkia ja ilmansaasteita kaupungissa.