Suomen parhaat tubettajat ja bloggaajat palkittiin – keräsi huimat 285 000 ääntä

Digi · Terhi Piiroinen

Finnish Web Awards on maamme isoin ja merkittävin verkkosivustoja ja niiden tekijöitä palkitseva kilpailu, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisten henkilöiden, brändien ja sivustojen merkitystä liiketoiminnan menestystekijänä. Tänä vuonna äänestettiin ensimmäistä kertaa myös parhaan tubettajan ja bloggaajan palkinnosta.

– Tubettajien sarjan ylimmän palkinnon eli FWA 2020 Grand Prix’n voitti Eric Savolainen (Lakko) ja bloggaajien sarjan FWA 2020 Grand Prix’n Sara Parikka. Molemmat ovat vuosien varrella rakentaneet itselleen Suomen mittakaavassa merkittävän yleisön ja intensiivisen yleisösuhteen. Lisäksi molempien luomissa sisällöissä henkilökohtaisuus ja tuotannon laatu ovat tyylikkäässä tasapainossa, Finnish Web Awards tiedottaa.

Kilpailun järjestäjät katsoivat, että verkkosivustojen rinnalla tubettajien ja bloggaajien merkitys mielipiteen muokkaajina ja digitaalisen maailman toimijoina on syytä nostaa esiin. Päätös aiheutti äänivyöryn ja lopulta kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin ennätysmäärä 285 000 ääntä. Kilpailun tuomaristo oli ennakkoon valinnut finaaliin 9 tubettajaa ja 8 bloggaajaa, joista yleisö äänesti voittajat.