Happoradion Aki Tykki: ”Paha nettipokerikoukku ja kännit kahdesti päivässä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Happoradion laulaja Aki Tykki on vieraillut Kärkipari-podcastissa kertomassa riippuvuuksistaan sekä siitä, miten hittikappale Hirsipuu sai alkunsa. Mies on innokas pokerin pelaaja, mutta aikoinaan pelaaminen vei kaiken ajan ja muodostui riippuvuudeksi.

Pocastin mukaan Tykki pelasi tuolloin netissä pokeripelejä, joissa jakojen panokset mitattiin tuhansissa euroissa. Ongelmaksi ei muodostunut kuitenkaan raha, sillä oman kirjanpitonsa mukaan Tykki oli tuolloin voitokas pelaaja. Sen sijaan ongelmia aiheuttivat yökausiksi venyvien pelisessioiden viemä aika sekä isojen pelien tuoma psyykkinen rasite.

Tuohon aikaan Happoradio valmisteli neljättä pitkäsoittoaan. Kappaleiden sävellyksestä ja sanoituksesta vastannutta Tykkiä kiinnosti kuitenkin vain pokerin peluu, eikä uusien kappaleiden tekemisestä meinannut tulla mitään. Hän päätti monen mutkan ja itsetutkiskelun jälkeen kirjoittaa pokerista kappaleen. Tuosta takaraivossa pyörineestä ideasta syntyi lopulta listaykköseksi nousseen Kaunis minä -albumin ykkössingle Hirsipuu.

– Keksin sitten tällaisen riippuvuudesta kertovan aiheen, jonka sitten käänsin pokerimaailmaan. Halusin myös jollain tavalla paljastaa, mistä sanat kertovat. Siksi sanoituksissa puhutaan Mikonkadusta ja sieltä löytyy myös kohdat ”vene ei valmistu” ja ”naulat kaatuu jokeen”, joita ei tietenkään muut kuin pokeri-ihmiset ymmärrä.

Pokerikoukkunsa lisäksi Aki Tykki puhuu Kärkipari-podcastissa avoimesti myös bändinsä käsistä lähteneestä alkoholinkäytöstä. Keikkakiertueilla viina virtasi, ja kännit vedettiin kahdesti päivässä.