Stara Happoradio

Viihdeuutiset

Suomalaisrokkarin bileet päättyivät Datsun Cherryn katolle

Suosittu suomalainen Happoradio-yhtye täytti maaliskuussa kymmenen vuotta. Pitkän ja monipuolisen uran varrelle on mahtunut monenlaisia hyviä keikkakokemuksia, mutta toki myös hieman nolompia sattumuksia. Stara tapasi yhtyeen tällä kertaa Seinäjoen Vauhtiajoissa.

Kuva: Nalle Alin

Riihimäki Rockissa Happoradio paljasti Staralle jäävänsä pitkälle tauolle. Seinäjoella yhtyeen jäsenet muistelivat nuoruuttaan, jolloin kelit eivät vaikuttaneet siihen mistä aamulla saattoi silmänsä avata.

– Heräsin kerran heinäladosta heinäpaalin päältä, Aki Tykki kertoi Staralle.

Bänditoverilla oli kuitenkin vauhdikkaampi tarina kerrottavanaan.

– Mulla ehkä erikoisin herääminen tapahtui Datsun Cherryn katolta. Katto oli vielä painunut kasaan mun alla ja satanut yöllä täyteen vettä. Siitä lätäköstä sitten löysin itseni. Ei ollut mukavaa silloin, mutta se on hyvä muisto, Jatu Motti jatkoi.

Happoradion kesäkiertue päättyy 4. elokuuta Helsinkiin. Sen jälkeen vuorossa on tauko, jonka pituudesta ei vielä ole tietoa. Yhtyeen Aki Tykki kertoi, että tauko voi venyä hyvinkin pitkäksi. Happoradion kokoelmalevy ilmestyi viime syksynä, eikä uutta kokoelmaa ole yhtyeen mukaan luvassa bändin siirtyessä tauolle.

Viihdeuutiset

Happoradio hittiyhtye jää pitkälle tauolle: ”Voin toteuttaa musiikilliset perversioni”

Suosittu suomalainen Happoradio-yhtye täytti maaliskuussa kymmenen vuotta. Pitkän ja monipuolisen uran varrelle on mahtunut monenlaisia hyviä keikkakokemuksia, mutta toki myös hieman nolompia sattumuksia. Stara tapasi yhtyeen viikonloppuna Riihimäki Rockissa, jossa yhtye kertoi jäävänsä pitkälle tauolle.

Happoradio tekee kesällä noin parikymmentä keikkaa, ja kesäkiertue päättyy 4. elokuuta Helsinkiin. Sen jälkeen vuorossa on tauko, jonka pituudesta ei vielä ole tietoa. Yhtyeen Aki Tykki kertoi, että tauko voi venyä hyvinkin pitkäksi.

– Voi olla että esimerkiksi ensi kesänä ei vedetä yhtään keikkaa. Nyt on vaan kerta kaikkiaan pidettävä tauko. Kunnioitan sellaisia pitkän linjan yhtyeitä kuin Klamydia tai Yö. Ne vetää vuosikymmenienkin jälkeen iloisina ja hyvällä energialla. Happoradio on todella tärkeä bändi minulle. Voin toteuttaa musiikilliset perversioni tässä, mutta tauko on pidättävä nyt sillä haluan että tämä jatkuu, Aki Tykki kertoi.

Samalla suosikkiartisti paljasti myös takavuosien festarikokemuksiaan. Eräilläkin festivaaleilla hänellä oli mukanaan ainoastaan yhdet kalsarit ja purkki hernekeittoa.

– Kalsarit tuli vaihdettua, mutta eväät jäi syömättä. Eka yö tuli nukuttua teltassa, mutta tokan yön nukuin Turun juna-asemalla. Oli hieman likainen olo sillä reissulla.

Happoradio julkaisee ensi syksynä uuden kokoelmalevyn, jossa kuullaan vanhojen tuttujen hittien lisäksi myös uutta materiaalia. Happoradiolta ei ole tulossa uutta kokoelmaa bändin siirtyessä tauolle. Pahoittelemme väärää tietoa.