Virkkaa joulukoristeet itse – unohda kertakäyttöinen muovikrääsä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kulutushysterian keskellä viisaimmat tekevät kestäviä ja ekologisia valintoja. Jouluun on perinteisesti huipentunut kaikki vuoden krääsä, joten tänä vuonna voi tehdä periaatepäätöksen eettisemmästä joulun vietosta. Älä tuhlaa rahoja kertakaäyttöisiin tuotteisiin.

Lahjat voi hankkia kirpputorilta tai pieniltä ja paikallisilta toimijoilta. Lahjat voivat olla myös aineettomia, kuten lupaus ikkunoiden pesusta tai lumitöiden tekemisestä. Käsityöt ovat oivia lahjoja, ja tänä vuonna tehdään myös joulukoristeet itse.

Avuksi voi ottaa esimerkiksi Rita Stångin Virkatut joulukoristeet -kirjan. Koristeiden teko kannattaa aloittaa jo nyt, jotta niistä riittää myös pukinkonttiin. Teos esittelee 50 toinen toistaan kauniimpaa joulukoristetta, joita ei kaupan hyllystä löydy: virkattuja palloja, tähtiä, lumihiutaleita ja joulukuusenköynnöksiä.