Virusteippi myyntiin Suomessa – tuhoaa koronaviruksen sekunneissa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Julkisten tilojen kosketuspinnat voi nyt suojata CovidSafe Virusteipillä, joka tuhoaa koronaviruksen sekunneissa. Suomalainen monialayhtiö Grano on tehnyt yhteistyötä Clean Touch Medicalin kanssa. Tuloksena on syntynyt teippi, jossa oleva metalliseos tuhoaa viruksia ja bakteereita.

CovidSafe Virusteippi on suunniteltu erityisesti julkisten tilojen pinnoille, kuten ovenkahvoihin, kaiteisiin, hissien nappeihin, valokatkaisijoihin sekä julkisten liikennevälineiden tankoihin ja tartuntakahvoihin. Pinnoitteen teho on tutkittu Helsingin yliopistossa. Kun CovidSafe Virusteipin teho alkaa heiketä, pinnan alta paljastuu punainen kontrolliväri, jolloin on aika vaihtaa teippi uuteen. Oikein asennetun teipin elinkaari on pitkä.

– Testaamamme monimetallihybridi on ainutlaatuinen ja hyvin mielenkiintoinen seos, jonka tutkimustulokset ovat testatuissa olosuhteissa selkeät. COVID-19-virus aiheutti maailmanlaajuisen pandemian, jollaiseen toivottavasti voidaan jatkossa reagoida vieläkin nopeammin. Kenties tämänkaltaisella seoksella voidaan jatkossa reagoida nopeammin eri bakteereihin ja viruksiin, sanoo apulaisprofessori Tarja Sironen Helsingin yliopistosta.