Karvatupsu-toukan ulkomuoto hämää – levittää kivuliasta myrkkyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus päällisin puolin hauskan tai söpönkin näköisten eläinten ulkomuodon alle voi kätkeytyä vaara. Yhdysvaltojen Virginian osavaltion asukkaita on varoitettu karvaisesta toukasta, jonka pistos voi olla kuvilias.

Megalopye opercularis -toukka muistuttaa ulkonäkönsä puolesta lähinnä karvatupsua tai pientä tupeeta. Niiden karvat ovat kuitenkin todellisuudessa myrkyllisiä piikkejä. Ötökkää on kuvailtu jopa yhdeksi Yhdysvaltojen myrkyllisimmistä toukista.

Toukan myrkky voi aiheuttaa ihottumaa, turpoamista, oksentelua ja kuumetta. Pistoksista aiheutuu myös kipua, jota on CNN-uutissivuston mukaan verrattu kuumennetulla veitsellä puukotetuksi joutumiseen. Viranomaiset ovatkin kehottaneet Virginian asukkaita pysyttelemään kaukana karvaisista toukista niiden viattomasta ulkonäöstä huolimatta.

 

#SocialDistance away from this caterpillar! VDOF’s forest health team has received reports of the puss caterpillar in…

Publiée par Virginia Department of Forestry sur Mardi 6 octobre 2020