Helsingistä Lahteen juoksutaksin ottanut saikin kyydin poliisilta – samalla selvisi toinen rikos

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi kertoo ottaneensa kiinni 44-vuotiaan miehen, joka oli matkustanut taksilla Helsingistä Lahteen. Miehellä ei ollutkaan varaa maksaa kyytiä. Hän oli aiemmin vakuutellut kuljettajalle maksavansa taksimatkan.

Yöaikaan matkustaminen oli päättynyt Lahden Mukkulaan. Kyydissä ollut henkilö väitti kuskille hakevansa rahaa asunnon sisältä. Kun maksumiestä ei kuulunut tai näkynyt, otti kuljettaja yhteyttä poliisiin. He hakivat miehen asunnosta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Taksin loppulasku olisi ollut 150 euroa.

Partiolle selvisi, että samainen mies oli aiemmin sunnuntaina ottanut luvatta käyttöönsä henkilöauton. Hänet otettiin kiinni moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Taksilla ajelun osalta miestä epäillään lievästä petoksesta.