Nuoret kaahasivat Tampereella – toinen pakeni poliisia 219 km/h

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Liikennevalvontaa valtatie 9:llä suorittanut poliisipartio huomasi kaksi henkilöautoa, jotka kulkivat silmin nähden huomattavaa ylinopeutta puolen yön jälkeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kuljettajat ajoivat ajoittain vierekkäin. Ajoneuvoille mitattiin tässä vaiheessa nopeutta peräti 162 km/h, kun tieosuudella oli satasen rajoitus.

Kun siviilipoliisiautolla ajanut partio kytki pysäytysvalon päälle, pysähtyi toinen kuljettaja. Toinen lähti sen sijaan pakenemaan. Pakenevalle henkilöautolle mitattiin enimmillään nopeutta 219 km/h alueella, jossa rajoitus oli edelleen 100 km/h.

Auto pysähtyi lopulta poliisin piikkimattoon. Molemmat kuljettajat määrättiin tilapäiseen ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuskit olivat nuoria.