Palomiehet muistuttavat etätyöntekijöitä – näin panostat turvallisuuteen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etätöitä tekevät ihmiset ovat saattaneet siirtää toimistonsa vapaa-ajan asunnolle. Kesämökkikausi saattaa venyä ympärivuotiseksi ja tällöin tulee muistaa myös vapaa-ajan asunnon varustelu ja turvallisuus. Pelastuslaitos on nyt vinkannut muutaman asian, johon tulisi erityisesti kiinnittää huomiota pitkiä aikoja mökillä ollessa.

– Viileämpien kelien vaatimaan lämmitykseen ja syksyn mukanaan tuomaan pimeyteen liittyykin turvallisuusriskejä. Osoitenumeroinnin on tärkeä olla näkyvissä pimeäänkin aikaan. Numeroinnin tulee näkyä selkeästi tielle, kadulle tai muulle liikenneväylälle, jotta apu löytää tarvittaessa perille. Poistumisturvallisuus tulee olla varmistettu kaikista nukkumistiloista. Etenkin parvien osalta on tärkeä miettiä varatiet etukäteen, Suomen Palopäällystoliitosta tiedotetaan.

Lisäksi palovaroitin on testattava joka kerta mökille mennessä. Kylmyys ja kosteus voi heikentää sen toimintaa. Häkävaroitin on aiheellinen aina, jos mökillä on tulisijoja tai kaasulla toimivia laitteita. Ympäri vuoden käytettävän vapaa-ajan asunnon tulisijat on nuohottava kerran vuodessa. Jokaisen on myös järkevä ladata 112 Suomi -sovellus puhelimeensa.