Turisti palautti Pompejin raunioista varastamansa esineet – kärsi kirouksesta 15 vuotta

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanadalainen turisti vieraili vuonna 2005 Italian Pompejissa ja otti mukaansa tuhansia vuosia esineitä sitten tulivuorenpurkauksen myötä tuhoutuneen kaupungin raunioista. Nyt hän on palauttanut esineet takaisin, väittäen niiden olleen kirottuja.

Nicole-niminen nainen lähetti varastamansa kaksi mosaiikkitiiliä, keraamisen muurin palasen ja kaksi amforavaasin osaa matkatoimistolle anteeksipyyntökirjeen kera. Kirjeessä hän selitti tekonsa johtuneen nuoruuden typeryydestä. Kanadaan palattuaan nainen kärsi kahdesti rintojen poistoon johtaneesta rintasyövästä ja kertoi perheensä ajautuneen talousvaikeuksiin.

Nicole uskoo huonon onnensa johtuneen esineihin liittyvästä pahasta energiasta, joka tarttui niihin lukuisten ihmisten hengen vaatineen katastrofin myötä. Naisen mukaan hän ei halua kirouksen siirtyvän eteenpäin perheessään.

Pompejin turistikohteen edustaja kertoo CNN-uutissivustolle satojen turistien palauttaneen raunioista varastamiaan esineitä heille takaisin, väittäen kärsineensä tekojensa myötä huonosta onnesta. Antiikin Rooman Pompeji kärsi mittavista tuhoista vuonna 79 läheisen Vesuviuksen tulivuoren purkauduttua. Purkaus peitti kaupungin laavan, tulikivien, vulkaanisen tuhkan ja myrkyllisten kaasujen alle.