Finnair vähentää 600 työpaikkaa Suomesta – tuhansien lomautukset jatkuvat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronapandemian aiheuttamien dramaattisten markkinamuutosten vuoksi Finnair vähentää Suomessa noin 600 työpaikkaa. Suomen ulkopuolisista toiminnoista vähennetään sata työpaikkaa. Henkilöstövähennykset toteutetaan maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin syyskuussa.

Finnairilla on tällä hetkellä yhteensä 6.500 työntekijää. Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli yhtiön koko henkilöstö Suomessa pois lukien matkustamopalveluhenkilöstö ja lentäjät, yhteensä noin 2.800 työntekijää. Henkilöstövähennyksien lisäksi Finnair jatkaa lähes koko henkilöstönsä lomautuksia Suomessa, yhtiö tiedottaa.

Suurella osalla henkilöstöä toistaiseksi voimassa olevat lomautukset saattavat jatkua pitkään, sillä toimialan arvioiden mukaan lentoliikenteen toipuminen kestää useampia vuosia. Toimitusjohtaja Topi Manner ilmaisee koronapandemian olleen epäreilu alalle ja se vaikuttaa myös moneen finnairilaisen talouteen henkilökohtaisella tasolla.