Taivaallisen upea video: Korppikotka laskeutui varjoliitäjien selfiekepin päälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varjoliitäjien ilmassa kuvaamat videot ovat usein näyttäviä jo sellaisenaan. Taannoin eräs lajia harrastava pari kuitenkin taltioi varjoliitäessään vielä tavanomaista hämmästyttävämmän videon.

Espanjan Algodonalesissa kuvatulla videolla nähdään ensin kaksi varjoliitoa harrastavaa miestä, joista toinen pitelee käsissään selfiekeppiä. Yllättäen heidän vierelleen lentää suurikokoinen korppikotka. Se laskeutuu tyynesti selfiekepin päälle miesten jatkaessa liitämistä ja kuvaamista.

Sattumanvaraisesti paikalle lennähtäneestä korppikotkasta ei ollut kyse. Lintu on nimittäin Daily Mailin mukaan koulutettu varta vasten lentämään varjoliitäjien rinnalla, johdattaen heidät lennoista pidempiä tekeviin lämpimämpiin ilmamassoihin. Videolla nähtävän korppikotkan koulutti brittiläinen Scott Mason.